Op 24 november zijn we met 8 jongeren en 4 begeleiders op de fiets naar Midgard gegaan. We werden ontvangen door medewerker Jos, 2 vrijwilligers, Art en Henk en een bewoner Pascale in een soort restaurantje. Tijdens de koffie met brownies werd ons het een en ander uitgelegd over de werkzaamheden. Een deel van onze groep ging riet opruimen samen met Art en Henk, en de anderen gingen samen met Jos en Pascale wilgen snoeien. Het was prachtig weer en iedereen had er zin in!
Toen de koffie op was zijn we gewapend met laarzen, handschoenen, regenpak, gereedschap en een flinke dosis enthousiasme aan de slag gegaan. Het was hard werken en flink zweten, maar vooral ook heel gezellig en leerzaam. Bij het riet moesten we met z’n tweeën riet bij elkaar harken en op een draagbar leggen, twee andere brachten die dan weer door de blubber en het natte gras naar de tractor van Henk die stond te wachten tot zijn aanhanger vol was.
Om half een werden we verwacht voor de lunch. Een groep bewoners genaamd ‘de rebellen’ hadden voor ons een lunch gemaakt erwtensoep en belegde broodjes. Een deel van de broodjes was in eigen bakkerij gebakken. Heerlijk hoor na zo’n hele ochtend hard werken. Voor we gingen eten werd er door een bewoner een gebed gezegd terwijl iedereen elkaars hand vast hield. Dit vonden we wel heel speciaal,het gevoel van verbondenheid met elkaar.
Na het eten kregen we een rondleiding, eerst door de gemeenschapsruimte, de bakkerij en de pottenbakkerij. Hier en daar werd er van werkplek gewisseld, en ging iedereen weer aan de slag. Bij het wilgensnoeien moesten eerst met een grote kniptang de dunne takken worden afgeknipt. De dikke takken werden er afgezaagd. Alle losse takken werden netjes op een hoop gelegd. Om 3 uur zat het erop na een dag hard werken met elkaar, werd het gereedschap opgeruimd, de blaren en sneden geteld en tijdens een welverdiend glas vruchtensap en een koek de verhalen uitgewisseld.

DiaconAction 2012

Reacties zijn gesloten.

Vorige