Deze activiteit was op: 23 oktober 2016


Bekijk alle foto’s op onze Facebook

Vol spanning en verwachting ga ik naar de plek die ik van Hi5spirit per e-mail ontving. De mail beloofde spektakel, want we moesten stevige schoenen en extra kleding mee in het geval we nat werden.

Ik maak snel contact met enkele andere jongeren. De meesten zijn al langer lid, maar zeven anderen doen ook voor het eerst mee. We horen dat Hi5spirit al 5 jaar bestaat en nog steeds groeiende is. Het weer is goed en we wandelen met de vrolijk keuvelend naar het strand alwaar de Expeditie plaats gaat hebben. De Jongens Uit Schoorl – vertegenwoordigd door Moena en Jesse – geven uitleg over de activiteiten en delen ons op in drie teams. We maken een teamvlag en een yel, om het teamgevoel en de strijdlust te versterken.
De eerste activiteit is een behendigheidsspel. We moeten twee ronde palen op het zand leggen en dan – zonder het zand te raken – balanceren op de palen en uitkomen op het eerste rustpunt. Daarna als tweetal de palen voortduwen en uiteindelijk uitkomen bij puzzelstukken, die we met dezelfde balansuitdaging moeten terugbrengen naar de basis. In estafetteverband verzamelen we zo zeven stukken. Daarna wordt hersengymnastiek gevergd om de stukken tot een vierkant te vormen. Als het lukt, klinken de yels luid over het strand.
Daarna een super spectaculaire activiteit! Hiertoe moeten we eerst een katapultbasis bouwen met drie palen. De katapult zelf bestaat uit binnenbanden van een fiets. Uit alle macht moeten we aan de katapult trekken en de voetbal er behendig inklemmen. Dan met uiterste krachtsinspanning op het juiste moment loslaten, waarna de andere teamleden de bal moeten vangen. De adrenaline bruist door onze lijven. Tussendoor krijgen we teamopdrachten. De wedstrijd is zinderend en er is goede samenwerking nodig. In alle groepen wordt goed samengewerkt en de verschillende yels zijn regelmatig te horen.

Nu mogen we even uitrusten en een vorm van Memory spelen met badeendjes onder kleine emmertjes. Een leuke ‘mindgame’ om snel de tweelingen te zoeken. De onderlinge, sportieve strijd is goed voelbaar.

We sluiten de Expeditie af met water hevelen. Met emmers water uit de lagune zoeken we de optimale balans via halve bamboepijpen, om het water zo snel mogelijk in de eindton te krijgen. Ook hier zijn de yels niet van de lucht en iedereen gilt het water naar de finish.
Zodra de ton overloopt rennen we naar de vuurplaats. Het team dat als eerste vuur maakt wint het spel. Het is een magische ervaring om de vonk te zien overslaan op het papier en we juichen om het volbrengen van de eindopdracht.

We wachten in spanning op de uitslag die De Jongens Uit Schoorl ons bekendmaken. Door de tomeloze inzet van alle teams eindigen we zeer dicht op elkaar. Twee teams blijken een gedeelde tweede plaats te hebben en het winnende team wint met slechts één punt verschil. Iedereen heeft superveel pret gehad en de teams met één punt minder kijken tevreden en sportief naar de chocolade etende winnaars.

Na deze spannende strijd gaan we naar restaurant Trefpunt in Schoorl. Hier mogen we kiezen: een pannenkoek of patat met een snack en iets te drinken. Ook worden alle activiteiten van het komende seizoen gepresenteerd. We kunnen aangeven aan welke activiteiten we willen meedoen en vullen het formulier gretig in. We nemen afscheid van elkaar en kijken uit naar de volgende activiteit: DiaconAction; helpen op zorgboerderij Noorderhoeve. Ik weet het wel; ik blijf bij Hi5spirit! Kom je ook?


Reacties zijn gesloten.

Vorige