Deze activiteit was op: vrijdagavond 19 januari 2018

Bekijk alle foto’s op onze Facebook

“Goedenavond James Bond”, “Hi Ma Flodder!”, “heb je Batman al gezien?”, nee maar wel de Horrorclown; die is écht eng”. De Filmspecial activiteit van Hi5spirit in De Nieuwe Beuk in Bergen, wordt bezocht door ware filmkarakters compleet met outfit en schmink. Met deze karakters in vol ornaat zit de filmsfeer er meteen helemaal in.

Alle acteurs zoeken een plek en vlijen zich gezellig op kussens en kleden. Iedereen neemt een drankje en krijgt een bakje met zoete of zoute popcorn. Op het bakje staat een prachtig logo van Hi5spirit waarmee de filmavond professioneel wordt geopend.

De stuurgroep heeft uit vele films 6 nominaties gekozen. We kijken eerst naar de trailers van deze nominatiefilms: Neverending Story, Bruce Almighty, Willow, Woodlawn, Extremely loud & incredibly close en Cool Runnings. Het geluid is fantastisch, waarmee we ons echt in een bioscoop wanen. Na diverse stemrondes wordt de film “Bruce Almighty” gekozen om te gaan kijken.

Bruce Nolan is TV journalist en gespecialiseerd in verhalen met een persoonlijk element. Ondanks zijn populariteit en de liefde van zijn vriendin Grace, is hij op persoonlijk vlak totaal niet gelukkig. Bruce voelt zich zwaar ondergewaardeerd. Op een dag ervaart hij zoveel tegenslag, dat hij uitvaart tegen God. Hij verwijt God, dat Hij zijn leven verziekt en dat Hij het heelal niet goed bestuurt.

Tot zijn schrik en verbazing geeft God opeens antwoord en verschijnt Hij voor Bruce in menselijke vorm. Hij daagt Bruce uit het beter te doen en geeft hem al Zijn almachtige gaven. Bruce aarzelt geen seconde en gaat de uitdaging aan. Dat blijkt lastiger dan gedacht…
De film zit vol hilarische momenten met diverse levensbeschouwingen. Het is indrukwekkend om te zien hoe moeilijk het is om ‘het heelal te besturen’. God laat Bruce gelukkig niet vallen en uiteindelijk is het een ‘happy end’. Jim Carrey (Bruce) en Morgan Freeman (God) vertolken hun rol op grootse wijze waardoor we zelf als filmkarakters geïnspireerd worden om ook ons acteertalent te ontplooien. In de pauze en na de film maken we veel lol met elkaar en we genieten van het bioscoopgevoel. Na afloop gaan alle filmkarakters voldaan huiswaarts met de diepere betekenis van de film in hun achterhoofd.

Reacties zijn gesloten.

Vorige