Zondag 7 juni 2015:
de tweede Katholieke Jongeren Dag (KJD) in de vorm van een festival.

We reisden met eigen auto’s af naar Nieuwkuijk, Noord-Brabant, waar we om ongeveer half 11 arriveerden op het terrein van Abdij Mariënkroon. Na even iets gedronken te hebben, eerst maar eens een rondje verkennen! Er waren allerlei standjes, tenten, springkussen (spring de diepte in) en een podium stonden opgesteld.

Om 12 uur was er een Eucharistieviering met Mgr. Van den Hende, Mgr. Liesen van Breda en hulpbisschop Mgr. Mutsaerts. Hierna was het moment aangebroken waarop opnieuw de Hoop Award werd uitgereikt. Van de zestien opgegeven groepen/personen welke zich bezighouden met katholiek inspirerend jongerenwerk, waren er drie genomineerd. Dit jaar is de Hoop Award gewonnen door de gemeenschap Sant Egidio uit Amsterdam. Deze gemeenschap zet zich wereldwijd in voor de armsten van de samenleving.

Vervolgens ontdekten we wat meer van hetgeen werd aangeboden: We gingen naar een bijeenkomst van Kerk in Nood, waar we aan het nadenken werden gezet over de situatie waarin vluchtelingen zich vandaag de dag bevinden. We gingen mee op Mariasafari, waar we opnieuw leerden kijken naar de wonderen van de natuur. We deden mee met een workshop om de beginselen van hiphop dansen te leren, en tussendoor hebben we geluisterd naar allerlei internationale, muzikale artiesten, waaronder de Daughters of Davis (Groot Brittannië).

De jongeren hebben zich uitstekend vermaakt, zodat we ook écht pas op het allerlaatst weggingen, nadat we nog even hebben genoten van de muziek van Royal Tailor (een zeer bekende band in de Verenigde Staten).

Reacties zijn gesloten.

Vorige