een weekend kamperen als afsluiting van -alweer het tweede! – seizoen van Hi5spirit

Tijdens de twee dagen van Go Outdoor was het heerlijk weer! Joke Tesselaar had op zaterdag 31 mei al vroeg haar caravan neergezet op camping De Kolibrie in Warmenhuizen. Zo hadden we meteen een keukentje tot onze beschikking; handig! Om 15.00 uur waren alle (9) jongeren er en kon worden begonnen met het opzetten van de tentjes. We hadden een mooi veld ter beschikking gekregen en het liep als een trein! Nicole Gieling ontpopte zich als een ervaren kampeerster! Voortvarend en adequaat hielp ze iedereen die vragen had. Nog geen uur later stonden er zes tenten en was de indeling naar ieders tevredenheid geregeld. Tijd voor wat drinken, want het was hééét en daarna lekker volleyballen.

Tijdens een leuk kennismakingsspel werd al snel lief en leed met elkaar gedeeld. Dat gaf blijk van vertrouwen in elkaar en zorgde voor een supergoede sfeer. We moesten de gesprekken zelfs onderbreken, want het eten was klaar. Daarna natuurlijk afwassen: spullen onder de arm, theedoeken mee, óp naar het toiletgebouw. Geen enkel probleem en alles weer schoon terug!
’s Avonds werd het thema geloof, hoop en liefde geïntroduceerd door Karin Blaauw. Samen maakten we een mindmap van symbolen. Het leverde veel op: Geloof → Bijbel, kerk, Paus, G/C, boom, vrienden, omarming, Paus, lam, hosti, ezel. Hoop → Jezus, vis, duif, wit, rots. Liefde → wijnbeker, aureool, hart, rood, Merci chocolade, bankje voor geliefden … Aansluitend maakte elke jongere een prachtig glasmozaïek van één van deze symbolen.

Later op de avond werd het nog even spannend met een spelletje “Weerwolven”, waarna iedereen moe en voldaan zijn of haar tentje opzocht. Lekker slapen? Nou, niet meteen, maar rond 01.00 uur was het rustig in de tenten.

Mieke Johnson en Karin Blaauw (begeleiding) kwamen ’s ochtends vroeg met warme broodjes, eitjes en thee! Héérlijk en snel op! Toen werd het tijd voor de jongeren om de slaap uit de ogen te wassen en lekker actief (en fanatiek) een potje te voetballen. Na vervolgens het spel “Beperkte keuze” te hebben gespeeld was het tijd voor een stukje bezinning.
Lekker zittend in een kring op het gras begonnen we met een paar minuten stilte om jezelf te openen voor God. We lazen een Bijbeltekst over geloof, hoop en liefde, met aansluitend enkele vragen ter overweging. Daarna werd in kleine groepjes over één van de vragen nog even doorgepraat.

Toen was het alweer tijd om af te sluiten. Het nieuwe jaarprogramma van Hi5spirit werd uitgedeeld en iedereen kreeg een cadeautje als afscheid: een hartvormig doosje (liefde), een kaarsje erin (hoop) en een klein houten kruisje met bijbehorende tekst (geloof). Een mooie afsluiting van het seizoen!
Wij wensen iedereen een hele fijne zomer toe en hopelijk weer tot na de zomer!

De stuurgroep van Hi5spirit

Reacties zijn gesloten.

Vorige