Deze activiteit was op: 20 januari 2017.

Op een ijskoude vrijdagavond kwamen we met Hi5spirit bij elkaar met maar liefst 23 jongeren om samen op pad te gaan met de nachtwaker. Vlak voor het bezoekerscentrum van het bos in Schoorl werd verteld dat de nachtwaker ergens in het bos op ons zou staan te wachten. We hadden alleen een paar aanwijzingen gekregen waar hij was. Binnen 5 minuten vonden we hem, hij stond gelukkig niet ver weg!

Niemand van de jongeren had een lampje, alleen de nachtwaker droeg een lantaarn bij zich. Om ons te laten wennen aan het donker, kregen we allemaal ‘een nachtsluier’ om en ‘een nachtluchtje’, zodat de natuur en de dieren om ons heen niet van ons zouden schrikken. Na een stukje lopen mocht iedereen bij een berk gaan staan, een boom die heel mooi oplicht door zijn lichtgekleurde bast. Hier kreeg je even een minuutje om de sterren te bekijken en te luisteren naar de geluiden van de nacht: de uil die in het bos woont, was vlakbij! Samen hebben we nog een stuk gelopen door het donker en nadat iedereen bij de grote boom een wens had gedaan voor een ander nam de nachtwaker weer afscheid van ons.

Als groep zijn we dwars door het bos gelopen richting een klein klimduin, waar we een schimmenspel gedaan hadden. De jongeren kunnen dus hele enge schaduwen maken! Na ongeveer 20 minuten wandelen zijn we bij Dopersduin naar beneden gerend, gelopen of zelfs gerold. Bij de vernieuwde kerk van Schoorl hebben we wat lekkers gegeten en gedronken en heeft John ons laten nadenken over alle lichtpuntjes in ons leven.

Reacties zijn gesloten.

Vorige