Deze activiteit was op: 24 juni 2018

Bekijk alle foto’s op onze Facebook.

Vandaag sluiten we het zesde seizoen van Hi5spirit af. Alle deelnemers verzamelen zich op onze heerlijke eigen plek in Geestmerambacht. We richten ons veld naar eigen idee mooi in. In de hoek komt het altaar veilig onder de kerk-tent met een mooi kruis. Verder zijn er allerlei spelonderdelen verdeeld over het veld. We beginnen met een prachtige viering op deze speciale dag. We vieren de geboortedag van Sint Johannes de Doper die Jezus heeft mogen dopen. De mis opgedragen vanuit de kerk-tent levert een fraai schouwspel op. Pastoor Bruno leidt de mis met verve. Hij licht alle gebruiken toe en geeft betekenis aan de misonderdelen. Bij de preek vraagt hij ons de ogen te sluiten en te denken aan iets waar je hulp bij nodig hebt. Dit vinden wij best wel spannend, maar ook heel indrukwekkend. Pastoor Bruno stelt ons gerust met de Heer die altijd bij ons is en ons altijd met veel liefde wil helpen. Het is een mooie mis waarin we samen zingen en zelf de voorbeden mogen doen. We zijn pastoor Bruno dankbaar voor het voorgaan in deze openluchtmis en daarmee is de middag waardig geopend.
Na de mis drinken we gezellig wat met elkaar en praten we nog na over de dienst. Dan gaan we over naar het spellencircuit. In groepen van 5 doen we een skippybal-parcours, trekken we touw, lopen we zak, ballen we voet, springen we touw en hoepen we hoela op ons veld. De zeilring is een uitdaging voor veel groepen. Hierbij sta je met de groep in een zeilloper, waarbij je op het zeil loopt en het zeil boven je hoofd zo snel mogelijk moet doorgeven. Dit vraagt om een goede afstemming en samenwerking en het is superleuk! Buiten ons veld bij het water doen we een waterspel waarbij we een teil moeten vullen met water, we vervolgens moeten rennen naar de gootdelen die door de groep wordt vastgehouden, waarna zo snel mogelijk een grote plastic mand gevuld moet worden met water. De groep die als eerste de mand laat overlopen, heeft gewonnen. Een energiek spel waarbij samenwerking en voorzichtigheid belangrijk zijn voor winst. Nadat alle groepen het spellencircuit hebben volbracht gaan we over naar de barbecue.
Onze vaste barbecue-kok-ouders waren gelukkig weer bereid om ons ook deze keer te helpen; fantastisch! We genieten van heerlijke vleesgerechten, maïskolven en zelfs chocolade van de barbecue. Daarnaast worden de gerechten nóg lekkerder met heerlijke sauzen, vruchten en salades. Na dit diner volgt het eindspel met waterpistolen die we kunnen vullen met verfwater. Supergaaf om elkaar zo nat te kleuren. Uiteindelijk blijken de waterpistolen overtroffen te worden door een emmergevecht. Vele deelnemers worden kletsnat gekleurd en de halve groep duikt zelfs op deze weliswaar droge, maar bewolkte dag met 18 graden in het water. Maar de lol warmt iedereen weer snel op! Na de afsluiting krijgen we het programma-overzicht mee van het volgende Hi5spirit-seizoen en zeggen we allemaal vol vertrouwen: “TOT ZIENS!” Het nieuwe programma is ook te vinden op www.hi5spirit.nl onder het kopje ‘activiteiten en foto’s’, 2018-2019.

De stuurgroep van Hi5spirit wenst iedereen een fijne zomer!

Reacties zijn gesloten.

Vorige