Deze activiteit was op: 22 december 2017

Bekijk alle foto’s op onze Facebook.

Vrijdagmiddag 22 december begint in Kloosterhof al vroeg de voorbereiding. Er wordt gesleept met boodschappen, tafels en stoelen en enkele jongeren zetten sfeervolle schemerlampen in elkaar, zodat we er met elkaar een mooie kerstsfeer van maken. In totaal zal een groep van 35 personen aan het kerstdiner aanschuiven.

Om 16.45 uur wordt iedereen ontvangen met een Midwinter High Choco. Warme chocolademelk met slagroom en mini-marshmallows, aangevuld met allerhande zoete lekkernijen. Na een korte inleiding over Kerstmis (Wat vieren we eigenlijk? Hoe vieren jullie het thuis? Waarom vieren we het in de kerk?) vertelt een van de jongeren een kerstverhaal. De boodschap van haar verhaal is: als het Kerstmis is, komt uiteindelijk alles tóch goed!

Ter voorbereiding op de viering, die we samen gaan vieren in de kapel, zingen we kerstliedjes. Vervolgens gaat pastoor Bruno ons voor in een gebedsviering. Een gezellige viering, met veel zang, brandende lichtjes, gebeden van ons voor degenen die het nodig hebben en met de verwachting van Kerstmis in ons hart. Pastoor Bruno vertelt, dat hoe we ook ons best doen om de wereld fijner en mooier en liever te maken; het ware licht in ons hart kan pas écht branden door onze verbinding met God, die ons hart met Kerstmis probeert te winnen door de geboorte van het kindje Jezus. God wil in ons hart wonen! De vraag is: laten wij Hem daar toe? Deze dag was dat geen vraag, tenslotte vierden wij samen het komende Kerstfeest!

Na de viering stonden de tafels in de eetzaal feestelijk aangekleed klaar. Voor iedereen was er een zelfgemaakt kerstlichtje. De stuurgroep had gekookt en er stond een heerlijk buffet te wachten. Na het diner keken we de film “The Grinch”. Een maffe kerstfilm, maar met een duidelijke boodschap: Kerst gaat niet over hebben, maar over: er voor elkaar zijn! Tijdens de pauze zongen twee jongeren nog een mooi lied voor ons, onder eigen pianobegeleiding. Na de film ontving iedereen de DVD Christmas Candle, een kaars en een kerstoverweging op papier om thuis nog na te kunnen genieten.

Reacties zijn gesloten.

Vorige