De jongeren van Hi5spirit zijn vrijdag 14 december voor het eerst in Burgerbrug geweest. Daar werden ze gastvrij ontvangen door Elise en René Koks van de pastorie. Er was warme chocomel of thee, met zelfgebakken cake van Nelleke en daarna ging iedereen vol enthousiasme aan de slag om iets moois te maken van al het groen en de andere materialen die er lagen.
Dat ging fantastisch. Sommige meiden hebben wel 5 stukjes gemaakt. En wat voor stukjes, het was een pracht, er zaten ware kunstwerken tussen. Daarbij werd dan nog een leuk kaartje geschreven. Zestien van deze creaties zijn naar Maud Poland van De Zonnebloem gegaan. Zij heeft ervoor gezorgd dat ze op de goede plek terechtkomen. De meiden hadden zelf ook nog eigen ideeën waar hun kerststukjes welkom zouden zijn, en die namen ze mee naar huis, zodat ze ze zelf weg konden brengen naar de plaats van bestemming.
Tussendoor heeft Joke een verhaal verteld over het ontstaan van het lied “Stille Nacht”. Samen hebben we dat lied ook gezongen. Daarbij werd er gewoon doorgewerkt tot bijna alle bakjes, borden, schalen, kerstkransen, kaarsen, oase en kerstversieringen op waren.
Tegen het einde van de avond gebeurde er nog iets onverwachts : René Koks van de pastorie vroeg of we wilden helpen de grote beelden van het kerststalletje naar beneden te halen. En zo gingen we met z’n allen helemaal naar boven, waar we in een heel oud gedeelte van de pastorie terechtkwamen, waar nog helemaal de sfeer van vroeger hing. Ieder kreeg een beeld, een schaap, een koning of het kindje Jezus en ging voorzichtig weer de trappen af.

Kerststukjes maken 2012

Reacties zijn gesloten.

Vorige