Hi5 Spirit – Koken voor dak- en thuislozen

Op donderdag 2 januari jl. gingen weer koken voor dak- en thuislozen bij inloophuis Filah in Amsterdam. Net als de vorige keer hadden we ervoor gekozen om andijviestamppot met een balletje gehakt te maken, want dat vinden de dak- en thuislozen zo lekker! Natuurlijk hadden we ook een vegetarische stamppot gemaakt, want er zijn altijd wat mensen aanwezig die geen vlees eten.

De reis naar Amsterdam verliep spoedig; Madelon, Ariëlle en Celeste (uit Langedijk) reisden samen met één van de stuurgroep leden per trein naar de hoofdstad. Mijn man Chiel vond het leuk om ons
te vergezellen en wij reisden per auto naar Amsterdam, samen met Tom (uit Schoorl) en Stijn (uit Tuitjenhorn).

Thuis hadden onze eigen jongens al meegeholpen met het schillen van
15 kilo aardappels. Dat scheelde weer een hoop voorbereidingstijd bij het inloophuis.

Toen we om 16.00 uur aankwamen, waren de eerste bezoekers al binnen. In de wintermaanden gaan de dak- en thuislozen eerder naar het inloophuis toe. Ze drinken een kopje koffie, maken een praatje met elkaar of spelen een spelletje. Stipt om 18.00 uur moet er gegeten worden en alles gaat schoon op! Piet en Anki Roemer hadden weer 10 liter boerenyoghurt mee gegeven en ook dat viel weer erg in de smaak.

Als het eten op is, vertrekt iedereen snel weer de donkere avond in. Eén van de bezoekers bleef nog even een praatje maken met de jongeren die mee waren; dat vonden ze natuurlijk hartstikke leuk.
Het is een bijzondere activiteit om te doen: vanwege de gesprekken die je voert, de mensen die je ontmoet, maar vooral ook de hartelijke ontvangst en de dankbaarheid voor de heerlijke maaltijd die we kookten.å

Complimenten voor de jongeren die mee waren! Ze gaan daar met een open “mind” op af en zijn niet snel onder de indruk van bezoekers die soms ook wel lastige karaktertrekjes hebben. Het is mooi om te zien hoe onze “jongeren uit de provincie” ook in de grote stad op hun plek zijn!

Wil je ook een keer mee? Houd dan de website van Hi5 Spirit in de gaten: www.hi5spirit.nl of meld je aan als lid.

Hartelijke groet van Helga Wagemaker
Namens Hi5 Spirit

Koken voor daklozen 2014

Reacties zijn gesloten.

Vorige