Deze activiteit was op: zondag 11 juni 2017

Bekijk alle foto’s op onze Facebook.

Zondagmiddag 12.00 uur druppelen 20 jongeren van Hi5spirit binnen in De Nieuwe Beuk in Bergen; een geschikte plek om een feestje te bouwen en dat is wat we hebben gedaan!
Na een korte inleiding – heerlijk buiten op het zonnige grasveld voor de kerk – leest Karin een West-Afrikaans scheppingsverhaal voor, waarin een antwoord wordt gegeven op de vraag waarom er zoveel verschillende kleuren kinderen op de wereld zijn. Een mooi begin van een heerlijke culturele middag! De jongeren werken in kleine groepjes, onder het genot van Zuid-Amerikaanse feestmuziek, aan het maken van heerlijke wereldtapas, lekkere hapjes uit verschillende landen. Te weten:

  1. Pao de Queijo (Braziliaanse kaasbolletjes)
  2. Spaanse empanada’s
  3. Mexicaanse tacochips met zelfgemaakte guacomole
  4. Italiaanse spiesjes met mozzarella, cherrytomaatjes en verse basilicumblaadjes, overgoten met een heerlijke dressing
  5. Franse fruitspiesjes
  6. Hollandse rauwkost met Griekse Tzaziki en …
  7. Braziliaanse Brigadeiros (hagelslagballetjes) als het verleidelijke ‘zoete mondje’ ter afsluiting.

En last-but-not-least werden er drie heerlijke (alcoholvrije!) cocktails gemaakt, die werden geserveerd in speciale cocktailglaasjes met een glinsterend suikerrandje, een parapluutje en een gekleurd rietje. Er hing zelfs een superklein krijtbordje aan met daarop om welke cocktail het ging: Cranberry, Guave of Passie. Prachtig en heerlijk! Daarna toverden we de tafels om tot een heerlijk Wereldtapasbuffet, vol met de overheerlijke gerechtjes, waar we met elkaar heerlijk van hebben genoten. Vervolgens afruimen en afwassen en toen was het tijd voor wat muzikale actie. Om vier uur kwam Benito Kaarsbaan, de meneer die de Djembé-workshop kwam geven als afsluiting van de middag. Wat een héérlijke workshop was dat! We trommelden dat het een lieve lust was. We zongen en gilden van plezier en Benito kreeg ons met z’n allen ‘los’ op de vloer. Niet geweten dat de jongeren van Hi5spirit zó goed konden dansen! “Waar is het feestje? Hier is het feestje!” schreeuwde de een nog luider dan de ander. Een groep stralende dansers, zingers en trommelaars. Het workshop-uur was zó om! En toen was het alweer tijd om zéér voldaan naar huis te gaan! Met veel dank aan alle jongeren, zonder wie het natuurlijk nooit zo’n gezellige middag was geworden. Met super veel dank aan Benito, die er met zijn stralende aanwezigheid meteen een feest van maakte met ons! En natuurlijk met heel veel dank aan de parochie Bergen, dat we weer zo fijn gebruik mochten maken van De Nieuwe Beuk. We hopen dat alle bakstenen nog veilig op elkaar staan.

Reacties zijn gesloten.

Vorige