Bekijk alle foto’s op onze Facebook

Deze activiteit was op: 4 maart

De St. Barbaraschool in Tuitjenhorn veranderde vrijdagavond 4 maart in het strijdtoneel tussen zo’n veertig jongeren. Verdeeld over zes teams speelden ze mee met Sirkelslag, een spel dat landelijk door ongeveer 600 groepen van verschillende kerken jaarlijks wordt gespeeld. De zeven opdrachten hadden als algemeen thema: “Deel & Win”. Waarbij het er om ging dat ze steeds goed moesten samenwerken en delen. De eerste opdracht stond in het teken van het bijbelverhaal over Jezus, de vijf broden en twee vissen. De jongeren moesten in tweetallen, met gespalkte armen, een broodje smeren met vissalade en dat vervolgens opeten. Dit kon alleen als je elkaar zou helpen, want je kon met je eigen armen je mond niet bereiken. De ander zat geblinddoekt en ook met gestrekte, gespalkte armen. Alleen door samenwerking konden zij de opdracht dus uitvoeren.

In de volgende opdracht moesten ze elkaar meerdere complimenten geven en daar wordt iedereen natuurlijk heel erg blij van. Vervolgens moest er gezamenlijk een 15 seconden durende strijdkreet worden bedacht en uitgevoerd om een tegenstander te verjagen en een belangrijke toren te kunnen beklimmen om gevangenen te bevrijden.

Bij de laatste opdracht mochten ze kiezen. Je kon een kaars versieren met was, die je zou kunnen geven aan iemand die een ‘lichtje’ nodig heeft, of je kon samen een digitaal lichtschilderij’ maken.

Het was opnieuw een supergezellige, actieve, creatieve en sportieve avond. Met speciale dank voor de medewerking van de St. Barbaraschool in Tuitjenhorn.

Reacties zijn gesloten.

Vorige