Deze activiteit was op: 3 juli 2016

Bekijk de foto’s op onze Facebook.

Eenmaal gezellig aan boord van de Dokter Wagemaker – de boot die ons van Den Helder naar Texel bracht – kon het feest beginnen! Iedereen vermaakte zich prima met de vogels, gezellige gesprekken en een broodje. Op Texel stonden de tandems klaar en konden we wegfietsen. Nou ja, wegfietsen … dat klinkt wel wat eenvoudiger dan het in werkelijkheid was, maar na een kwartiertje oefenen lukte het. We fietsten over de dijk naar Den Burg waar we een rondleiding door de kerk kregen van Giel Witte, de koster. Hij vertelde o.a. een verhaal over de glas-in-loodramen. Vervolgens vierden we de mis en aten weheerlijke soep en broodjes knakworst, die met veel liefde door de tante en het nichtje van kapelaan Jeroen waren klaargemaakt.

Tijd om verder te trekken naar de Mokbaai voor een vogelworkshop met Klaas de Jong (winnaar van TV-programma “In de ban van de Condor”). Gewapend met een verrekijker op zoek naar vogels. Helaas was er, op wat lepelaars, ganzen, futen en een enkele andere vogel na, niet zo heel veel te zien en na een uurtje was het weer tijd om op onze ijzeren rossen te springen voor een bezoek aan de Novalishoeve, waarbij we door de mooie duinen van Texel fietsten.
De Novalishoeve is een biologische zorgboerderij. Marjan Boontjes stond ons daar al op te wachten met zelfgemaakt ijs van de melk van de koeien van deze boerderij! Al genietend van ons ijsje liepen we langs de varkens, kippen en koeien. Allemaal met jonkies! Hierna verzorgde Marjan voor ons een workshop vilten en dat hield meer in dan wij van tevoren hadden gedacht… Iedereen ging aan de slag met wol en heel veel groene zeep en uiteindelijk gingen we naar huis met prachtige gevilte bloemen. Ondertussen kwamen de koeien van het land af om gemolken te worden, dus dat maakten we ook nog mee. De middag was veel te kort, want Marjan had nog zoveel te vertellen en iedereen kon nog zoveel extra’s op zijn bloem maken. We hopen dus dat we nog eens een workshop bij haar mogen doen!

Aan het eind van de middag zijn we heel snel naar de boot “gescheurd” (zó goed waren we inmiddels al op onze tandems). We waren precies op tijd om de fietsen in te leveren. Toen nog gezellig een patatje met wat fris en kapelaan Jeroen trakteerde ons op een heerlijk softijsje. Nog een klein half uurtje genieten van een mooie terugtocht naar het vaste land en toen zat onze gezellige, mooie slotdag op Texel er weer op.

Een fijne zomer allemaal
namens Hi5spirit

Reacties zijn gesloten.

Vorige