De stille omgang 2014

Op zaterdag 22 maart 2014 was het zover; de Stille Omgang”! We gingen met een groep jongeren vanuit de kop van Noord-Holland met de bus naar Amsterdam. Ieder jaar is er voorafgaand aan de Stille Omgang een jongerenbijeenkomst. Elk jaar heeft de bijeenkomst een ander thema. Dit jaar was het thema “OPEN UP”. “OPEN UP” betekent het openstaan voor de stilte. Dit om stil te kunnen staan bij wat we aan het doen zijn in het leven en waarvoor we het doen. Dat kan in deze tijd soms wat lastig zijn door alle informatie die we binnenkrijgen door middel van Internet, Facebook, WhatsApp, de TV etc.
Het was een avond met gastsprekers, muziek én stilte. Het jongerenprogramma werd afgesloten met een Eucharistieviering die geleidt werd door Bisschop Punt.
Na de viering hebben we met de jongeren in stilte de Stille Omgang gelopen om het mirakel van 1345 in herinnering te houden. Het was een hele ervaring om met de jongeren door een heel deel uitgaanscentrum van Amsterdam te lopen. Bijna iedereen in de stad wist waar we voor liepen, en langs de route werden de mensen stil om te kijken naar de mensen die mee liepen met de stille omgang. Ook zo benieuwd wat het mirakel van de Stille Omgang inhoudt en ervaren hoe het is, kijk dan op: https://www.stille-omgang.nl/jongeren/wat.html. Volgend jaar is er weer een stille omgang met weer een ander thema. Wie weet gaan we weer met een bus vol heen!!
Namens Hi5spirit Joke Tesselaar

Reacties zijn gesloten.

Vorige